הסדנה אורכת כ 3 שעות.
הסדנה כוללת:
- הסברים על סוגי מקורות אש ושיטות צליה
- הסברים על סוגי הבשרים ומה מתאים למי
- הסברים על אופן ההכנה
- הסברים ועשיה משותפת בהכנת צ'ימיצ'ורי, לחם שום, קאיפיריניה, לבבות עוף ולשים את הכל על האש.
- כל ההסברים וההכנות נעשים מול המשתתפים וחלקם בהשתתפותם הפעילה.
במהלך הסדנה "מנשנשים" לחם שום שהכנו במקום, לבבות עוף במרינאדה, חזה עוף בצ'ילי מתוק, קבבים וכל זה כדי להתלוות לשתיית הקאיפיריניה.
אחרי כל ההסברים, הכנות ושתיה עוברים לחלק העיקרי, ארוחה בשרית הכוללת: אנטריקוט מיושן, אסאדו ללא עצם מיושן, פרגיות, צ'וריסוס, סלטים, אורז ושעועית שחורה (מאכל טיפוסי ברזילאי), ושתיה קלה.
כל הסדנה מלווה בהסברים על הנעשה, הלמה והכמה ...